Свињокољ

Чули сте за Ковиљ и Ковиљски манастир, Лазу Костића- песника из Ковиља, чарду "На крај света", "Парастос дуду" или ти "Ракијаду", па чујте и за мене - Саву Граорца и оно што Вам нудим.

У својој кући у Ковиљу,организованим групама, нудим гостопримство.
У Ковиљу су популарни свињокољи,а посебан је код мене јер кољем мангулице.
То вам је посебна врста војвођанских свиња, такорећи без холестерола.

У пространом дворишту и сали, која прима 30-70 гостију чека вас бачки фруштук - доручак; хлеб паприка и маст, чварци, печена сланина и домаће кобасице, џигерњача, туршија и остале ђаконије.
Све то се залива дудовачом и другим домаћим ракијама као и домаћим вином. А прате Вас свирком и песмом чувени ковиљски тамбураши.
Затим се креће у шетњу до православне цркве, Ковиљског манастира и чарде "На крај света", тек да сложите фруштук и да малко огладните. Поново се враћате код мене. Али на ручак: свињски паприкаш, печено месо и кобасице. И опет ракија и вино. Ту су и штрудле с маком и орасима, крофне и кифлице са салом. И све то иће и пиће, у количинама, колико вам стомак прима и глава подноси. Уз то, месо и сланину од мангулице, можете купити и понети кући. Питате се за цену гошћења на бачкој трпези. Ни велика ни мала, колико се договоримо. Зато ме позовите, најмање пет дана пре доласка, на телефоне 021/29 88 558 или 064/15 32 367